"Stoelyoga: Kom in beweging, straal, en geniet op jouw tempo!"
Get inspired by Nathaly
Ouder worden
Stijf en stram?
Heb je last van stijve gewrichten, pijntjes hier en daar of vermoeide spieren? Merk je dat bewegen soms lastig wordt, maar wil je toch niet toegeven aan dat vermoeide gevoel en actief blijven?
Stoelyoga is speciaal voor jou!
Het kan frustrerend zijn, en doen we net het omgekeerde wat ons lichaam nodig heeft. Maar wist je dat juist stilzitten het alleen maar moeilijker maakt?
Blijf Actief
Geef je lichaam wat het nodig heeft!
Gelukkig is er stoelyoga!
Een zachte, eenvoudige manier om in beweging te komen of te blijven, precies afgestemd op wat jouw lichaam kan. Het helpt je soepel te blijven, stress los at let, geeft jou een leuk gevoel en biedt zoveel voordelen!
Het mooiste? Je kunt alles doen vanop een stoel zonder dat het zwaar of ingewikkeld hoeft te zijn.
Bovendien is stoelyoga gezellig! Je deelt de les met anderen, wat het niet alleen leuk maakt, maar ook een fijne sociale ervaring. En wist je dat het zo goed is voor je mentale gezondheid en je hersenen traint?
Stoelyoga is een super toegankelijke vorm van yoga.
Makkelijker dan yoga op de mat en het wordt vaak als favoriete beweging onder senioren aangeduid omwille van de gezonde dosis fun.
het effect
De voordelen van stoelyoga
Verbeterde doorbloeding
Brengt rust
Vermindert pijn
Mentaal welzijn
Zelfstandigheid
Soepelheid
Sterke gewrichten
Evenwicht
veilig ontspannen
Waarom zou je stoelyoga proberen?
Stoelyoga is perfect voor jou als je:
Op een veilige en ontspannen manier meer wilt bewegen.
Je stress wilt verminderen en meer rust wilt ervaren.
Meer balans en zelfstandigheid wilt behouden.
Bewegen is noodzakelijk
Wat zegt de wetenschap
De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert dat mensen die actief willen blijven minstens 2,5u aan matige lichaamsbeweging doen. Denk hierbij aan activiteiten zoals wandelen, zwemmen, fietsen of inderdaad yoga. Het is belangrijk om daarnaast ook twee keer per week spierversterkende oefeningen te doen. En hé, stoelyoga heeft het allemaal! Het zijn bewuste bewegingen met spierversterkende oefeningen.
Wat de wetenschap ons vertelt, is dat bewegen niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het helpt je om helder at blijven, je energie op peil te houden en je welzijn at verbeteren.
Zo blijf je langer gezond, actief en vooral zelfstandig!
Chair Yoga
Voor wie is stoelyoga geschikt?
Voor iedereen die niet te veel belasting willen op hun gewrichten en aandacht willen besteden aan mobiel blijven.
Voor mensen die herstellen van blessures om zo het lichaam terug op te bouwen.
Voor degene die moeite hebben met yoga op een mat die niet op de grond kunnen zitten of lang kunnen rechtstaan maar die actiever willen zijn.
Chair Yoga
Wat kun je verwachten?
Tijdens stoelyoga voer je eenvoudige oefeningen uit op en rond de stoel. Samen werken we aan:
- Het versterken en soepel houden van je spieren.
- Verbetering van je balans en flexibiliteit.
- Meer rust in je hoofd met ademhalingsoefeningen en meditatie.
- Het verminderen van spanning en pijn in je lichaam.
Kortom, het biedt een geweldige manier om de spieren soepel te houden, de doorbloeding te verbeteren, en stress te verminderen – allemaal vanuit een stoel!
OVER MIJ
Nathaly Haezebrouck
Most of us lose basic range of motion, such as bending forward and squatting. Once we become adults, we stop playing like a child, but have also lost the functional flexibility needed to squat, lift a child off the ground, cross our legs while sitting on the floor and move freely during your favorite activities. The good news is, you can gain this back!
Mijn naam is Nathaly en ik ben yoga instructeur, mobiliteitstrainer and adem begeleider maar voor dit was ik erg stijf en als ik hurkte, kon ik niet meer rechtop of duizelde het. Als kantoormedewerker verergerden mijn spanningsklachten, maar ik was vastbesloten een oplossing te vinden.
I discovered yoga and what it did to me. I also learned that just poses were not enough and began to study anatomy, stress reduction, breathing, connective tissue and nerves.
Ik ontdekte dat 50% van de stijfheid te wijten is aan ons zenuwstelsel en niet aan de spieren en dat houdingen meestal flexibiliteit demonstreren dan ontwikkelen.
Ik koos voor mijn levensdoel om mensen hiermee te helpen en te steunen met mijn ervaring. Ik ben dan ook blij dat ik dit met je kan delen.