Hoe stiller je wordt, hoe meer je kan horen

Je energiek voelen, fit zijn, omgaan met stress, een moment voor jezelf, rug- of nekklachten verminderen, uit nieuwsgierigheid, jezelf leren kennen, je ademhaling verbeteren, eens wat nieuws proberen, stoppen met piekeren, in het nu zijn… Welke reden dan ook, elke reden is de juiste om met yoga te starten, het verrijkt je leven.

Yoga helpt een evenwicht te vinden, dit zowel fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.

Voordelen voor het lichaam

Yoga maakt je sterk. Je voelt je fitter en het verbetert je houding. Het maakt lenig en flexibel. Het hervormt je lichaam doordat je langere en slankere spieren krijgt. Het versoepelt de gewrichten. Het versnelt de stofwisseling en het zuivert de organen. Jouw longinhoud vergroot en het zorgt voor balans. Het herstelt blessures en chronische pijn. 

Voordelen voor de geest

Via yoga komt je systeem tot rust waardoor je beter leert omgaan met stresserende momenten en situaties. Je leert hoe je de gedachtestroom kan vertragen of zelfs stopzetten. Je wordt bewuster en zo ga je minder gehaast door het leven. Yoga vergroot je mentale capaciteit waardoor je meer focus hebt. Yoga laat je nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven zien waar je voorheen blind voor was.

Voordelen voor je welbevinden

Emoties worden opgeslagen in de cellen van ons lichaam daarom voel je spanning en fysieke ongemakken. Yoga werkt in op het zenuwstelstel en leert je loslaten. Je wordt je bewust van emoties die je misschien lang aan het ontkennen was. Je bent minder angstig en je voelt je dichter bij jezelf. Je krijgt een emotionele stabiliteit dat resulteert in een vredige gemoedstoestand waardoor je meer geluk ervaart. Je leert jezelf accepteren en je gevoel van eigenwaarde stijgt. Je ziet jouw schat aan mogelijkheden om te ontwikkelen en je ontdekt jouw passie die het leven leuker maakt.

Voordelen voor je energie

Yoga biedt jouw energie die je nodig hebt om optimaal van de gehele dag te kunnen genieten. De oefeningen laden je op en je voelt je opgewekt. Doordat je meer zuurstof opneemt, beschik je over meer levenskracht en vitaliteit. Door de balans in je lichaam, krijg je meer voeling met wat er rondom jou gebeurt. Je vangt makkelijker onbewuste signalen op van de mensen in je omgeving. De verbinding alles en iedereen wordt intenser. Je raakt daardoor meer doordrongen van het gevoel van eenheid.

 

Zin om het een kans te geven?

Wil je weten waar yoga je allemaal bij kan helpen?
Yoga is er om het beste in je naar boven te brengen, in je hele leven, en het begint precies waar je nu bent. 
Wat je niet kan uitproberen, kan je niet ervaren. 
Daarom bied ik jou een gratis proefles aan. 
Ik ontmoet je graag!