Yoga kan je beginnen op
elk moment in je leven.

Vaak beginnen mensen om verscheidene redenen met yoga: om flexibeler te worden, om te leren te ontspannen, om sterker te worden en fitter, kalmer en om beter te kunnen omgaan met de stress van het dagelijkse leven.

Yogahoudingen worden individueel beoefend. Het is belangrijk je eigen grenzen te leren kennen en te respecteren en jezelf niet verder te duwen dan nodig. Yoga is niet prestatiegericht en het gaat er dus niet om ‘perfect’ alles uit te voeren. Het doel is niet om je handen plat op de grond te kunnen zetten. Het gaat namelijk niet om het resultaat, maar om de beleving ervan en hoe je er zich bij voelt…

Ik ben niet lenig, is het wel iets voor mij dan?

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te kunnen beoefenen, yoga maakt je juist lenig! Als je stramme spieren hebt, is het zelfs aangeraden om met yoga te beginnen. Wie geregeld aan yoga doet, krijgt snel meer ruimte in zijn lichaam. Het verlicht ook pijnlijke ongemakken. Je zal het leuk gaan vinden omdat je snel vorderingen maakt en dat schenkt plezier en voldoening.

Het is de eerste maal dat ik yoga beoefen, met welke les kan ik beginnen?

Ik raad zeker de ‘Beginner yoga’ aan als het je eerste keer is. Dit is voor alle leeftijden en we bouwen langzaam op en ik leg de houdingen en technieken stap voor stap uit. 

Tenzij je over een goede conditie beschikt en al wat lenig of fysiek sterker bent dan kan je ook kiezen voor de ‘Fit yoga’.

Als je houdt van een afwisseling van inspannende en ontspannende oefeningen, kan je ook even proeven van de ‘Balans yoga‘. Deze les is ook geschikt voor mensen met geen ervaring. 

Hoe vaak en hoe lang mag ik aan yoga doen?

Laat je het aan mij over, dan rol je elke dag je matje uit en word het je levensstijl. Maar wat wil jij en wat verwacht je?
Wat en hoeveel je uit yoga haalt is aan jou! Hoe vaker je het doet, hoe groter het effect.
Niet enkel fysiek maar yoga brengt ook levenslust en het verrijkt je leven en dan merk je dat je echt niet meer zonder wilt…


Een richtlijn
Voor het maximale effect en blijvende verandering raden we je aan om ten minste twee à drie keer één uur yoga te beoefenen. Laat je niet beperken door tijd en leg de lat niet te hoog. Je kan je ook perfect dagelijks focussen op je adem en dat je daarnaast een houding kiest en dit een kwartier per dag doet. Of creëer je eigen avondritueel. Regelmaat is de boodschap. Telkens als je yoga beoefent, draagt dat bij aan de kwaliteit van je leven. Het belangrijkste is dat je aan yoga doet. Wat je doet op je mat, beïnvloedt ook je leven naast de mat.

De weg naar een leven vol yoga 
Yoga is gezond. De voordelen van yoga zijn enorm , maar kortom voel je je fitter, heb je meer energie en kan je beter met stress omgaan. Eigenlijk is het vrij simpel en vooral natuurlijk. Hoe vaker je het doet, hoe meer plezier je eraan beleeft. Je voelt je voldaan, positief en licht en na verloop van tijd stapelen de positieve effecten zich op en van zodra het maar even kan, rol je jouw matje uit. 

zin om het een kans te geven?

Wil je weten waar yoga je allemaal bij kan helpen?
Yoga is er om het beste in je naar boven te brengen, in je hele leven, en het begint precies waar je nu bent. 
Wat je niet kan uitproberen, kan je niet ervaren. 
Daarom bied ik jou een gratis proefles aan. 
Ik ontmoet je graag!