In groep | Zwevegem - Staden

Vitaal leven in een
bewegende wereld

In een wereld die nooit stopt, omarm je de uitdagingen van het moderne leven.
Het ene moment ren je rond om aan verplichtingen te voldoen, en het volgende vind je jezelf achter een scherm of op de bank.

Het dagelijkse leven kan je vaak vermoeid achterlaten terwijl je eigenlijk meer tijd actief wil doorbrengen met je dierbaren.

Je lichaam voelt zwakker en stijver aan door overbelasting en naarmate de tijd verstrijkt. Wanneer er eindelijk wat vrije tijd is, voel je je niet fit genoeg om te doen waar je echt van geniet.

Tenzij je geen actie onderneemt, loeren gespannen spieren, slechte houding en allerlei pijntjes om de hoek. Terwijl je eigenlijk wil wandelen, dansen, spelen, reizen, kortom goesting hebben om te leven!

Info lessen

Zwevegem

GEBREK AAN BEWEGING

Impact Op Lichaam En Geest

Het vermijden van regelmatig sporten kan leiden tot afname van spierkracht, stijfheid, gewichtstoename en allerlei kwaaltjes zodat zelfs de eenvoudigste taken moeite kosten.

Deze geleidelijke afname in fitheid begint vaak midden de 30 jaren, en staat bekend als sarcopenie: het verlies van spiermassa en kracht. Dit heeft niet alleen een esthetisch effect, maar heeft ook invloed op je dagelijkse functionaliteit en botgezondheid.

Als je niet voldoende beweegt of enkel aan duursport doet, veranderen de spieren hun functionele rustlengte om zich aan te passen aan de lengte waarop ze gewoonlijk worden gebruikt. 

 

Bewuste beweging, gericht op mobiliteit, kracht en lenigheid, is cruciaal voor een gezonde levensstijl als we verouderen.
Het niet onderhouden van deze fitheid kan leiden tot problemen zoals
verstoorde slaap, hoge bloeddruk, verhoogd risico op hart- en vaatziekten, verminderde bloedsomloop, onderontwikkelde spieren, weinig energie, slechte houding, blessures op lange termijn.

Ontwikkel jouw passie voor beweging, voed jouw innerlijk vuur en veerkracht door de juiste zorg te geven aan jouw lichaam en kies voor een actieve levensstijl om vitaliteit te behouden, met gratie ouder te worden en vol energie van het leven te genieten.

Herwin Je Energie
En Voel Je Fit

B-Fit yoga is een manier om je lichaam de energie en kracht terug te geven die het heeft verloren.
In één sessie omarmt B-Fit Yoga kracht, lenigheid, ademhaling en balans, waardoor je niet alleen je fysieke fitheid verbetert, maar ook je innerlijke harmonie en motivatie herstelt.

Door een combinatie van dynamische bewegingen gelinkt met ademhaling, versterken we zowel als verlengen we de spieren om zo aan een gezond bewegingsbereik te werken of te behouden.

Laat je verrassen door de toename of het behouden van flexibiliteit, kracht en mobiliteit terwijl je wordt begeleid door gestructureerde houdingen en diepe weefselrekkingen.
Bovendien zul je merken dat de focus op bewuste ademhaling niet alleen stress verlicht, maar ook je zelfbewustzijn vergroot om zo je grenzen aan te voelen.

Door een bewuste keuze te maken, je lichaam en geest te voeden met de aandacht die ze verdienen, kan je jouw passie voor beweging behouden en tegelijkertijd volop genieten van het leven.

Wist je dat de psoas een verbinding heeft met ons reptielenbrein? Het stuurt ons instinct om te overleven aan, meer zelfs, ons basisverlangen om onszelf te ontplooien!

De Vitale Schakel

De psoas, de superster onder de spieren, hangt rond in je buik en reist langs je ruggengraat om zich aan je bovenbeen vast te klampen. En wat doet ‘ie? Hij is verantwoordelijk voor het buigen van de heup en het in toom houden van je rug en bekken. 

De psoas is als een backstage crewlid voor je dagelijkse moves. Of je nu bukt, wandelt, trapje op gaat, iets zwaars tilt… de psoas is erbij en maakt het allemaal mogelijk. En wist je dat deze spier ook een drama queen is? Hij speelt een rol in je vecht-of-vluchtreactie, dus als je ooit het gevoel hebt dat je in een actiefilm zit, bedank dan de psoas maar!

Als de psoas correct functioneert, creëert hij een neutrale bekkenuitlijning, stabiliseert hij de heupen en ondersteunt de rug en buik. Is de psoas uit balans en strak, heeft dit ernstige gevolgen voor elk deel van het lichaam.

Adaptieve spierverkorting

Helaas kan het moderne leven zijn tol eisen van je arme psoas.

Wanneer je langdurig zit en stress als een overenthousiaste gast binnendringt, kan deze spier korter en zwakker worden door overcompensatie. Door de kanteling van het bekken kan de heupbeweging in de knel raken, en begint je rug te mopperen. Verkorte spieren beperken jouw bewegingsvrijheid en dit heeft invloed op elk aspect van je lichaam en dit maakt de diagnose lastig!

Een soepele psoas is niet alleen goed voor je lichaam, maar het zorgt ook voor een flinke dosis levenslust. Vrij bewegen draagt bij aan dat sprankelende gevoel van vitaliteit. Dus als je met gemak en energie door het leven wilt dansen, ontgrendel dan je psoas met B-FIT yoga.

We hebben de duisternis nodig om schitterende sterren te kunnen zien!

Mijn verhaal

Waarom zijn we zo stijf?

De meeste onder ons verliezen het basis bewegingsbereik, zoals voorover buigen en hurken. Zodra we volwassen zijn, stoppen we met spelen als een kind, maar hebben we ook de functionele flexibiliteit verloren die nodig is om te hurken, een kind van de grond te tillen, de benen te kruisen terwijl we op de grond zitten en vrij te bewegen tijdens jouw favoriete activiteiten. Het goede nieuws is, je kan dit terug winnen!

Mijn naam is Nathaly en ik ben yoga instructeur, mobiliteitstrainer en adem begeleider maar voor dit was ik erg stijf en verzwakt. Na een verkeersongeval kreeg ik niet de revalidatie die ik verdiende. En als kantoormedewerker verergerden mijn chronische klachten waardoor ik op een bepaald moment helemaal niet meer kon bewegen, wat moeilijk aanvaardbaar was als jonge twintiger. Maar ik was vastbesloten om oplossingen te vinden en mijn kwaliteit van leven terug te winnen!

Ik ontdekte yoga en wat het met me deed. Ik leerde ook dat enkel poses niet genoeg waren en begon me te verdiepen in anatomie, stressreductie, ademhaling, bindweefsel en zenuwen. 

Ik ontdekte dat 50% van de stijfheid te wijten is aan ons zenuwstelsel en niet aan de spieren en dat houdingen meestal flexibiliteit demonstreren dan ontwikkelen.
Ik koos voor mijn levensdoel om mensen te begeleiden en te steunen met mijn levenspad. Ik ben dan ook blij dat ik mijn ervaring met je kan delen.

 

 

Lees meer

In een sessie B-fit yoga gebruik je wel 100 spieren en als bonus kan je tot 500 calorieën verbruiken!

Wat kan je verwachten?

B-Fit Yoga: jouw persoonlijke energieboost voor een bruisend leven, meer vitaliteit en serieuze fun, te midden van de alledaagse prikkels.

In de drukte kan beweging of sporten soms naar de achtergrond verschuiven. Dit resulteert in minder kracht, wat stijfheid en soms wat gemopper in je lijf waardoor alles wat lastiger is. Maar geen zorgen, want hier komt B-Fit Yoga om de hoek kijken!
In deze sessies ga je aan de slag met kracht, lenigheid, ademhaling en balans. Dit betekent niet alleen een fitter lichaam, maar ook een innerlijke balans die weer helemaal in het zonnetje staat.

Bij B-Fit Yoga draait alles om spierbalans, bewuste ademhaling en het ontrafelen van weefsels. We duiken in de kunst van beweging zoals we die als kind zo moeiteloos beheersten, maar nu wat stroever verloopt.
Je hoeft geen balletdanser of topsporter te zijn om aan te sluiten. Ik voeg er variatie, een goede dosis sfeer en een vleugje humor aan toe, zodat je je meteen thuis voelt. 

Elke les staat in het teken van een thema, denk aan heupen bewegen als honing, stress verjagen, flow in je leven, sterke rug of jezelf bevrijden van dagelijkse sleur.
Het gaat erom dat je bewust beweegt, zo je lichaam versterkt, stress laat varen en soepeler wordt om zo heerlijk jezelf te kunnen zijn.

B-Fit Yoga is jouw uitnodiging om bewust te genieten van een actievere levensstijl. Het is jouw kans om die liefde voor beweging weer te omarmen en tegelijkertijd volop van het leven te genieten.

Als je nu al een innerlijke juichkreet voelt, dan is B-Fit Yoga absoluut jouw match!

Testimonials en geverifieerde
reviews

De lessen zijn heel aangenaam en op een gepast tempo. De oefeningen kan je volgens eigen mogelijkheden uitvoeren en de relaxatie op het einde zorgt voor rust na de inspanning.
Vicky V.
Het is een hele uitdaging, voortdurend nieuwe houdingen,jezelf ontdekken en bewuster omgaan met je lichaam.de lessen zitten heel goed in elkaar, ik kijk er telkens naar uit om aanwezig te zijn in de weinige tijd dat ik heb.
Tanja L.
Yoga om volledig tot ontspanning te komen, ik geniet er van met volle teugen.
Joost V.
Ontstressen na een vermoeiende dag Een momentje voor mezelf, omdat het mag Daar is Nathaly al met haar geruststellende glimlach Yoga in een ontspannen, gemoedelijke sfeer Kat, koe, cobra, sfinx pose en nog zoveel meer Morgen doen mijn spieren wel wat zeer Opnieuw meer evenwicht De aandacht op mijn ademhaling gericht Ik ben voor yoga als hobby gezwicht Iedereen zou ik het aanraden Als je je batterijen terug wilt opladen Graag in een zen moment wil baden Begin dan net zoals ik met yoga bij nathaly Je krijgt ervan meer energie Waar twijfel je nog aan? Ga van start in 1 2 3
Lisa W
Het is altijd een genoegen om naar de fit yoga les te gaan. Er is een gezellige sfeer met soms een heerlijk geurtje erbij. De lessen zijn telkens verschillend. We keren altijd heel ontspannen en relaxed terug naar huis.
Inès C.
Ik volg nu reeds enkele maanden de lessen Fit yoga bij Nathaly. Iedere keer na de les merk ik hoeveel deugd ik ervan heb gehad. We krijgen duidelijke uitleg rond de oefeningen en je hebt de ruimte om mee te doen volgens je eigen kunnen.
Annick V.
Ik ben begonnen met yoga na mijn zwangerschap met de bedoeling, om op een zachte manier mijn lichaam te laten herstellen. Maar yoga is zo veel meer! Na een lange werkdag of een drukke dag met de kids zijn de yoga lessen bij Nathaly de beste manier om even stil te staan en tot bij uzelf te komen. Een topper! Vooral de lessen buiten in de zomer zijn absoluut fantastisch.
Nathalie S.
Nathaly zorgt voor gevarieerde lessen die voortbouwen op elkaar. Zo heb je als deelnemer het gevoel dat je vooruitgang boekt en niet telkens opnieuw van nul moet beginnen. Door de alternatieven die Nathaly aanbiedt, kan elke deelnemer naar eigen kunnen deelnemen aan de oefeningen. Nathaly zorgt er ook voor dat elke deelnemer zich goed voelt voor, tijdens en na de les. Dit zorgt voor een aangename, gemoedelijke en warme sfeer. Ik nam ook deel aan enkele subyoga lessen. Ook bij deze lessen was er opnieuw een fijne variatie van verschillende oefeningen. Nathaly zorgt voor degelijk materiaal zodat je je als deelnemer volledig kan focussen op de les. Mocht dit volgend jaar opnieuw doorgaan, dan zal ik zeker terug deelnemen!
Sofie H.

Aanvraag  Formulier

Zwevegem

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacybeleid. *
Aanvragen

Staden

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacybeleid. *
Aanvragen