In groep | Zwevegem - Staden - Ronse

Wanneer druk té druk wordt

Tegenwoordig ben je altijd bereikbaar, overal tegelijk en je holt van a naar b.

Snelheid is prioriteit en kwaliteit ondergeschikt. Leven in een cultuur van prestaties en deadlines. 

Je runt een huishouden en houdt iedereen tevreden. Je bent aanwezig op verplichte bijeenkomsten. 

Je zet de TV aan en berichten stromen binnen over oorlog, inflatie, klimaat… Je scrolt eindeloos op sociale media, bedoeld om je te verleiden, jouw aandacht te richten op teveel keuze.

Jouw to-do-lijst wordt torenhoog en je raakt overprikkeld.

Je vervreemd van jezelf en je wordt doof en blind voor wie je werkelijk bent.
Precies bang voor stilte en niets doen.
Elke dag opgejaagd, gevangen in de sleur en het leven verliest zijn glans.

Je verlangt zo naar rust… 

Info lessen

Zwevegem
  • Maandag van 18:45-19:45 & 20:00-21:00
  • Woensdag van 20:00-21:00
  • Locatie: ’tBalladehof
  • Zaterdag van 09:00-10:00
  • Zaterdag van 10:15-11:15
  • Locatie: De Balansvogel

DE STRESSREACTIE

Wat Stress Met Je Lichaam Doet

Jouw autonome zenuwstelsel wordt gezien als ‘gaspedaal’ en beschermt je lichaam bij stress door in actie komen.

Door de aanmaak van stresshormonen (adrenaline en cortisol) kan je blijven presteren. 
De bloedvaten vernauwen en dit zorgt ervoor dat delen van het lichaam minder zuurstof ontvangen om alert en actief te reageren.

Hersenen

Stresshormonen

Hartslag verhoogt

Aanmaak glucose

Spijsvertering vertraagt

Bloeddruk verhoogt

Sneller ademenen

Spierspanning

Hersenen

Stresshormonen

Hartslag verhoogt

Aanmaak glucose

Spijsvertering vertraagt

Bloeddruk verhoogt

Sneller ademenen

Spierspanning

Langdurige stress en overprikkeling van het zenuwstelsel zorgen ervoor dat spieren, pezen, gewrichten en zenuwen een zuurstoftekort krijgen. Dit resulteert in verkeerd ademhalen, stijfheid, rug- en nekklachten.

Het regelsysteem is helemaal niet aangepast aan de moderne maatschappij.
Het is ontworpen om te overleven door te vechten of vluchten in levensbedreigende situaties.

Dus jouw hersenen denken nog steeds dat er een leeuw voor je staat als je je eigenlijk zorgen maakt over een moeilijke taak. 
Op langere termijn kunnen zelfs chronische pijnklachten in het hele lichaam ontstaan.

Gun jezelf een moment van welzijn in de wervelwind van het leven

Het leven gaat nu eenmaal snel, D-Stress yoga is een manier om ermee om te gaan en rust te creëren waar je naar verlangt.

Je ademhaling is een trouwe bondgenoot die altijd bij je is. 80% van de mensen ademen verkeerd. Ik leer je correct te ademen, je hartslag te beheersen en innerlijke rust te ervaren. 

D-Stress yoga helpt je terug evenwicht te vinden en je lichaam als barometer te gebruiken om te luisteren naar wat het je vertelt.
Het geeft je tools om stress te lijf te gaan en op je best te zijn wanneer je het hardst nodig hebt. 

Ontspannen is één deel van het verhaal. Bewegen is cruciaal. Stress zet zich vast in de spieren en het bindweefsel. Yogahoudingen worden doelbewust ingezet om spanning los te laten, je lichaam te ontgrendelen en je zo beter en vrijer te voelenBinnen jouw eigen grenzen leer je schakelen tussen inspanning en ontspanning. 

Stress vermindert, je wordt sterker, soepeler, bewuster zodat je terug geniet van het leven!

Enjoy the yoga kurk blok

Wist je dat we 24000 keer op een dag ademhalen? Dan weet je ook welke impact verkeerd ademhalen kan hebben!

De belangrijkste ademhalingsspier maar verwaarloosd

Door beter te leren ademen kun je beter bewegen en je gelukkiger voelen!
Het middenrif speelt hierin een cruciale rol en wordt vaak onderschat.

Helaas hebben we het contact met deze ademhalingsspier verloren. Daarom zijn stress en rugpijn hedendaagse kwaaltjes.

Het is bekend dat stress zich uit in nek- en rugklachten. Bij stress verzwaart de ademhaling en is er sprake van een hoge en frequente borstademhaling.

Je middenrif ondersteunt de wervelkolom. Deze functie wordt als het ware uitgezet bij chronische stress. Daarom speelt ademhaling een rol bij rugpijn.

Ademhaling en pijn in de onderrug

Bij onderrug problemen blijft het middenrif dus hoog staan en is daardoor minder beweeglijk en wordt de rug onstabiel. Lage rugpijn en ademhalingsproblemen staan dus in directe verbinding met elkaar en kan je dus bewust beïnvloeden!


De voordelen van de yoga ademhaling in D-Stress yoga zijn dan ook verbazingwekkend!

We hebben de duisternis nodig om schitterende sterren te kunnen zien!

Mijn verhaal

Waarom zijn we zo stijf?

De meeste onder ons verliezen het basis bewegingsbereik, zoals voorover buigen en hurken. Zodra we volwassen zijn, stoppen we met spelen als een kind, maar hebben we ook de functionele flexibiliteit verloren die nodig is om te hurken, een kind van de grond te tillen, de benen te kruisen terwijl we op de grond zitten en vrij te bewegen tijdens jouw favoriete activiteiten. Het goede nieuws is, je kan dit terug winnen!

Mijn naam is Nathaly en ik ben yoga instructeur, mobiliteitstrainer en adem begeleider maar voor dit was ik erg stijf en als ik hurkte, kon ik niet meer rechtop of duizelde het. Als kantoormedewerker verergerden mijn spanningsklachten, maar ik was vastbesloten een oplossing te vinden.

Ik ontdekte yoga en wat het met me deed. Ik leerde ook dat enkel poses niet genoeg waren en begon me te verdiepen in anatomie, stressreductie, ademhaling, bindweefsel en zenuwen. 

Ik ontdekte dat 50% van de stijfheid te wijten is aan ons zenuwstelsel en niet aan de spieren en dat houdingen meestal flexibiliteit demonstreren dan ontwikkelen.
Ik koos voor mijn levensdoel om mensen hiermee te helpen en te steunen met mijn ervaring. Ik ben dan ook blij dat ik dit met je kan delen. 

Lees meer

Door stress ga je vaak minder gezond leven, minder bewegen en minder tijd nemen om te ontspannen. Maar bewegen en ontspannen is nou net hetgeen dat stress aanpakt en je zo hard nodig hebt!

Wat kan je verwachten?

Ademen naar de flanken, buik en onderrug en mobilisatie van de wervelkolom staan centraal in D-Stress yoga.
De houdingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen worden duidelijk en op een rustig tempo uitgelegd. 

We herstellen de fundamentele bewegingspatronen waarmee we geboren zijn maar dat we verloren zijn met de tijd. 

Met aandacht voor ieders kunnen, zijn de lessen doeltreffend, progressief en toegankelijk voor iedereen. Ik breng afwisseling, sfeer en humor om jezelf comfortabel te voelen. D-Stress yoga beoefen je op jouw manier, jouw ritme en met de ondersteuning die jij nodig hebt.

Telkens staat de les in teken van een actueel thema zoals, mobiele rug, ontgrendel je heupen, het zenuwstelsel…

Je hoeft helemaal niet lenig te zijn of een goede conditie te hebben. 

Het doel is bewegen, werken aan de gezondheid, minder stress te ervaren, je lichaam te ontspannen en een goed gevoel te hebben. 

Kortom de rust te vinden bij jezelf, je lichaam te ontketenen en zo allerlei prikkels te weerstaan.

Testimonials en geverifieerde
reviews

Ik heb lang gezocht naar een yogacursus die me lag. Al na de eerste les wist ik dat ik die had gevonden bij Nathaly. Ze maakt dat je je zeker welkom voelt. De lessen zijn gevarieerd en je kan aansluiten in de groep die best bij je niveau aansluit. In de zomer was het extra genieten buiten. Een aanrader!
Jane VH.
Yoga bij Nathaly is mijn wekelijkse verwenmoment. Het is daar altijd aangenaam toekomen, goede muziek en sfeer. De lessen buiten in de natuur zijn mijn lievelings lessen. Nathaly is een warme, geduldige instructeur die op een haalbaar tempo de oefeningen meegeeft.
Alda B.
Ik volg sinds juni lessen bij Nathaly hele super lieve leerkracht die bij alles maar dan ook alles paraat staat ik ben eind juli gevallen met mijn fiets waardoor ik een knieblessure opliep en mede dankzij Nathaly en haar magische tips 😉 en hele lieve woorden en hulpmiddelen kan ik terug de lessen mee volgen, telkens kijkt ze ook voor mij hoe ik sommige oefeningen die moeilijker zijn voor mijn knie vlot kan meedoen of hoe ik bepaalde oefeningen op een andere manier kan doen die minder belastend zijn. Dus heb je nu heel veel zin om Yoga lessen te volgen of denk je hmm misschien m1ar nog niet zeker dan kan ik je toch 1 super mega lieve en toffe leerkracht aanraden en dat is Nathaly. Nathaly een hele dikke dikke dankuwel voor alles wat je tot nu toe al gedaan hebt voor mij en mijn knie 😉 dikke kus Thalita
Thalita L.
Ik kijk iedere week uit naar de yogales. Een uurtje weg van de drukke wereld volledig relaxen en stretchen. Houdingen proberen aan te nemen die je anders nooit doet. Na de yogales volgt er altijd een goeie nachtrust. Zalig.
Christine H.
Altijd even volledig ontstressen op donderdagavond in de les van Nathaly. Ze leert ons hoe je het best kan ontspannen en wat dit precies doet met je lichaam. Een top ervaring!
Elise O.
De wekelijkse yoga doet me goed aan leden en geest. Telkens gebracht op een creatieve manier, die ieder spiertje van mijn lichaam weet te beroeren en daarbij de veerkracht van mijn geest aansterkt . Een niet te missen ‘zen’moment midden in de week om naar uit zien.
Caroline M.
Donderdag=yoga, daar kijk ik enorm naar uit, tot rust komen, tot mezelf komen, een uurtje me-time! Nathalie doet dit fantastisch: haar warme stem neemt mij zo mee, muziekje op de achtergrond, sfeerverlichting. Alleen maar superlatieven! Namaste.
Isabelle M.
Zalige yogalessen in een open ongedwongen sfeer. Heel veel variatie in oefeningen. Veel afwisseling in de lessen qua ademhalingstechnieken en nadruk leggen op bepaalde lichaamsdelen of spiergroepen. Tegelijk voelt het ook heel vertrouwd aan door de terugkerende opbouw van de yogales (de eindrelaxatie is de kers op de taart!) en de gepaste uitleg en begeleiding.
Sabine T.
Bij Nathaly nooit saaie yoga lessen. Elke week een ander verhaal, top dus👍🏻👍🏻
Lieve D.
Dankzij een vriendin heb ik kennis mogen maken met Nathaly en haar yoga-lessen. Er ging voor mij een nieuwe wereld open, en wat voor één! Nathaly heeft me met haar professionalisme en enthousiasme zeer warm gemaakt voor yoga. Elke week opnieuw brengt Nathaly ons op een originele manier tot totale ontspanning. De sessies zijn zeer variërend zodat er voor elk wat wils is en bij elke houding wordt aandacht geschonken aan details en ademhaling, zodat de lessen zeer toegankelijk zijn voor iedereen! Nathaly haar warme stem maken de yoga-sessies helemaal af.
Delphine V.
Met Nathaly stap je even uit de drukte. Nathaly maakt ons wegwijs met het nut van yoga. Iedereen kan het, lukt een oefening niet dan geeft Nathaly tips om ze toch mee te kunnen doen. Ik vind het een perfecte mix tussen ontspannen en inspannen! Namaste 🙏
Inge B.
Ik ben heel blij dat ik kennis heb kunnen maken met yoga . Ik heb mijn lichaam op een totaal andere manier leren kennen , en zo heb ik anders leren omgaan met situaties die minder goed aanvoelen . Yoga met Nathaly is iedere keer opnieuw een moment om naar uit te kijken !
Barbara O.
Yoga lessen volgen bij Nathaly is anders. En ik kan het weten. Ik doe al vele jaren aan yoga. Het was iets op mijn to-do lijstje. Nu kijk ik uit naar de lessen. Ze zijn telkens anders en ik neem altijd iets mee naar huis: een houding om tot rust te komen, een beweging om mijn rug te ontspannen.. en ik let meer en meer op mijn adenhaling. En zeker ook super belangrijk: Nathaly heeft een prachtige , aangename stem om naar te luisteren.
Ann P.
Nathaly is een lieve en professionele yoga docente, met een rustige en ontspannen lesstijl vol passie. Zij zorgt voor afwisseling en uitdaging in de lessen. Zij heeft voor iedereen aandacht, pusht niet maar laat je op je eigen grenzen letten. Na haar yoga les kom je rustig, ontspannen en energiek thuis.
Valerie R.
De yogalessen van Nathaly zijn een belangrijk deel van mijn routine geworden. Het zijn momenten van zelfzorg, rust, even stilvallen. Nathaly legt de oefeningen helder uit waardoor je zelfs als beginneling gemakkelijk mee kunt. Absoluut het proberen waard!
Jolien V.
Een super ontspannende les, iets waar ik stiekem zelf wekelijks naar uitkijk. Elke les is ook anders, telkens een specifiek accent wat het heel gevarieerd maakt. Ik merk ook dat mijn rugklachten veel beter zijn sinds ik de lessen bij Nathaly volg!
Frederique V.
Reeds na 3 beurten is het yoga-uurtje met Nathaly voor mij een heel rustgevend momentje ‘me-time’ waar ik steeds naar uit kijk! Nathaly zorgt voor een aangename, ongedwongen sfeer, op en top ‘zen’☺️
Griet V.
Hallo Nathaly Ik ben zo blij dat ik de yoga lessen kan bijwonen! Ik heb er zo’n deugt van na een lange ,soms zware dagtaak! Mijn lichaam komt volledig tot rust en heb veel meer energie. Ik kijk er naar uit om iedere week op woensdag aanwezig te zijn! Yoga maakt mijn leven gemakkelijker Bedankt Nathaly om les te geven,en iedere week even boeiend Vele knuffels Katrien ❤️
Katrien D.
De lessen yoga doen iedere week deugd. Er is een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning.(Niet te lastig dus ;)) Ook het evenwicht tussen oefeningen en uitleg zit goed voor mij. Ik kom iedere week ontspannen thuis.
Marieke C.
De lessen yoga zijn een leuke afwisseling tussen ontspanning en energierijke bewegingen. Na een les yoga voel ik mij altijd ontspannen en kan ik met volle energie de rest van de week tegemoet.
Annelore M.

Aanvraag  Formulier

Zwevegem

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacybeleid. *
Aanvragen

Staden

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacybeleid. *
Aanvragen

Ronse

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacybeleid. *
Aanvragen